У Калинівці відкрили меморіальну дошку Герою Олександру Рибаку
20:00 26.10.2023
329

У ліцеї №3 міста Калинівка встановили меморіальну дошку на честь загиблого Героя Олександра Рибака. Про це повідомляє Калинівська міська рада.

На церемонію відкриття пам'ятного знаку зібралися рідні, друзі, однокласники, товариші по зброї Героя, учні та працівники ліцею, а також представники влади та всі ті, хто вшанував пам'ять Олександра Рибака своїми слівами та молитвами.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надане доньці Олександра Рибака, Анастасії, та сину Михайлові.

Олександр Рибак вступив на військову службу у нацгвардію в далекому 2006 році. Через чотири роки він перейшов до полку спеціального призначення "Ягуар", де прослужив від рядового до головного сержанта роти. Його товариші зазначали, що він завжди був прикладом та опорою для них, завжди ведучи за собою інших.

"Бойова кар'єра Олександра почалася вже у 2014 році в складі полку оперативного призначення. Під час активної фази війни в Україні він знаходився в гарячих точках конфлікту - в Києві, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Білогорівці та Спірному. На жаль, під час останнього бою, під час артилерійського обстрілу, він загинув. Він повернувся додому на щиті, як справжній Герой України і військовослужбовець. Олександр був прикладом для нас, патріотом та професіоналом, завжди ведучи за собою інших і служачи прикладом своїм товаришам", - сказав підполковник Сергій Осташевський, заступник командира бригади.

Військовий капелан 14-ї штурмової бригади, протоієрей Орест Шпак, відслужив молитву за загиблим воїном та освятив меморіальну дошку.

Пам'ять про Олександра Рибака завжди буде жити в наших серцях.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також