У поліції розповіли, хто має право патрулювати вулиці міста
14:02 01.03.2022
1084

Містяни, які хочуть боронити Україну зі зброєю в руках, повинні вступити до територіальної оборони або до лав Збройних Сил України. Про це заявив начальник ГУНП Вінниччини Іван Іщенко.  

Зокрема, він наголосив, що в умовах  воєнного стану функціонують блокпости,  на яких несуть службу винятково правоохоронці, а саме поліцейські, військовослужбовці Національної гвардії України, СБУ та  підрозділу територіальної оборони. 
Решта громадян, які хочуть долучитися до захисту регіону від пособників «руського міра», повинні робити це, не порушуючи закон, та не перешкоджаючи правоохоронцям та військовим виконувати  свої завдання

Я закликаю громадян не створювати незаконних формувань та об’єднань, а діяти згідно чинного законодавства. За створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань передбачена кримінальна відповідальність за ст. 260 Кримінального кодексу України. Активні громадяни, які хочуть долучитися до охорони правопорядку на вулицях разом з поліцейськими в піших патрулях мають створити  громадське формування, статут якого затверджується поліцією та органом місцевого самоврядування, та пройти відповідний інструктаж, - зазначив Іван Іщенко. 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також