У селі Сальник встановили тризуб як символ національної єдності та вдячності Захисникам України
Сьогодні, 13:12
252

У центрі села Сальник, біля місцевого будинку культури, встановлено дерев'яний тризуб – символ сили та єдності української нації. Він також вшановує пам'ять тих, хто боронить нашу країну від агресора, а також тих, хто віддав своє життя за свободу та незалежність України.

Як повідомляє Калинівська міська рада, ініціатором проєкту виступив Дмитро Наумець, голова громадської організації «Розвиток і добробут с. Сальник». Місцеві жителі активно підтримали цю ідею, долучившись як фінансово, так і фізично. Сам тризуб був замовлений у Вінниці, а робота над благоустроєм території та встановленням символу була виконана силами громади.

«Тризуб – це давній князівський символ, що бере свої корені ще з часів Київської Русі. Наш тризуб має також інвокаційний хрест, що символізує духовну підтримку та оберіг нашого народу», – розповіла директорка Сальницького будинку культури Альона Наумець.

Місце для встановлення тризуба було обране біля трояндової алеї, що висаджена на честь загиблих захисників з села, а також неподалік храму та пам’ятника жертвам Другої світової війни.

На гранітній плиті поруч із тризубом викарбувані слова вдячності українським захисникам і захисницям. Біля символу діти громади залишили відбитки своїх долонь, а донька одного з захисників написала на камінці слово «Дякую». Цей тризуб нагадує про важку боротьбу за Перемогу і закликає шанувати кожного героя, хто захищає нашу державу.

Автор: Павло Перушко
Читайте також