У Вінниці можуть підвищити вартість проїзду в громадському транспорті через зростання цін на пальне та електроенергію
15:19 04.09.2024
2012

У Вінниці можуть підвищити вартість проїзду в громадському транспорті через підняття акцизу на пальне та зростання цін на електроенергію. Точних термінів наразі не визначено, але Вінницькій транспортній компанії не вистачає коштів для належного забезпечення господарської діяльності до кінця року. За попередніми підрахунками, не вистачає приблизно 132 мільйонів гривень.

Міська влада шукає додаткові ресурси, а транспортна компанія працює над оптимізацією витрат, щоб уникнути погіршення якості перевезень. Обговорюються різні варіанти вирішення проблеми, і згодом питання перегляду вартості квитків може бути винесено на обговорення з громадськістю.

Зараз пріоритетом залишається підтримка Сил оборони та допомога нужденним, тому місто не може повністю покривати витрати на підтримку комунальних підприємств. Рішення про підвищення вартості проїзду залежатиме від можливостей бюджету, і якщо надходжень буде недостатньо, ціни доведеться переглянути.

На даний момент вартість разового проїзду становить: 8 гривень за тролейбус або трамвай та 12 гривень за муніципальний автобус.

Автор: Павло Перушко
Читайте також