У Вінниці передали ноутбуки для онлайн навчання дітям переселенцям
14:01 28.12.2022
268

Ноутбуки для навчання передали дітям із Слов’янська та Херсону, які вимушено переїхали на Вінниччину.

У кожної родини переселенців своя історія переїзду на Вінниччину. Про це розповів начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Ноутбуки – те, що просили батьки, коли в суботу разом із Ірина Верещук були на зустрічі у Центрі професійно-технічної освіти № 1 міста Вінниці. У кожної родини переселенців своя історія переїзду на Вінниччині. Але життя дітей під час війни має бути повноцінним, особливо – щодо освіти. Робимо усе, аби майбутнє покоління українців могли вчитися»,– пише Сергій Борзов.

Юлія Гудзь розповідає, що її донька Мирослава продовжує навчатися онлайн зі своєю школою – з Слов’янська.

«Ми з Донецької області.У мене двоє діточок, але старша донька вже окремо живе, а молодша з нами. Мирослава у 4 класі, вчиться онлайн зі своєю школою - з Слов’янська. Вчителька теж виїхала – у Полтавську область. Із 30 учнів 22 залишились в Україні і займаються, а решта - виїхали закордон.

Батьки чоловіка у Краматорську.

В березні приїхали у Вінницю. Майже опівночі. Їхали внікуди, але Боженька завів нас сюди. Ми зателефонували і нам сказали: «Їдьте, ми вас чекаємо». Ми не очікували… Залишилось тут – тут все є. Поки чекаємо Перемоги…», – розповідає Юлія Гвоздь.

За словами директора Центру Валерія Дяківа, Мирослава Гвоздь – талановита дитина. Уже у Вінниці брала участь у вокальних конкурсах та була задіяна у виставі, яку ставили разом із акторами Харківського театру імені Леся Курбаса.

Мама Микити Макарова – Вікторія розповіла, як вони у травні виїжджали із окупованого Херсону.

«67 блок-постів проїхали… Не знали ми, куди нам їхати… І так пощастило, що далекі родичі, які тепер майже сусіди, розказали, що в училищі приймають людей, які їдуть з війни... Сину вже тут виповнилось 17 років. Закінчив 11 клас, вступив у Херсонський аграрний університет, який переїхав у Кропивницький. Вчиться онлайн. Цей ноутбук нам сьогодні, як омріяний подарунок на Новий рік. Дякую вінничанам за все. Ви показали приклад української нації», – розповідає Вікторія Макарова.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також