У Вінниці презентували книгу «Леонтович від А до Я» про видатного композитора
14:13 03.09.2024
258

У Вінниці презентували книгу «Леонтович від А до Я», яка розповідає про творчу спадщину видатного українського композитора Миколи Леонтовича. Видання побачило світ минулого місяця у «Видавництві Старого Лева», про що повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці Туристична Вінниця.

Книга розкриває багатогранну особистість Леонтовича, який не тільки викладав музику та новаторськи підходив до аранжування, але й був людиною з різнобічними інтересами. Він любив жартувати, кататися на велосипеді, подорожувати Україною та навіть працював урядовцем у часи Української Народної Республіки. Цікаво, що на початку своєї кар'єри, будучи молодим і щойно одруженим, Леонтович у Вінниці давав приватні уроки гри на роялі, паралельно працюючи вчителем музики у церковно-учительській школі.

Автором книги є дитяча письменниця Оксана Лущевська, а ілюстрації створила Христина Валько. Книга продовжує серію родинних абеток про видатних українців від «Видавництва Старого Лева». Оксана Лущевська відзначена численними літературними нагородами та дослідницькими грантами як в Україні, так і у США. Її книги неодноразово входили до короткого списку премії «Книга року ВВС», отримували нагороди «Рейтингу критика» та відзнаки «БараБуки: Простору української дитячої книги». У 2017 році її повість «Вітер з-під сонця» потрапила до престижного каталогу «White Ravens» («Білі круки»), який включає 200 найкращих дитячих книг світу.

Автор: Павло Перушко
Читайте також