У Вінниці проводиться додатковий набір на безкоштовні курси розмовної української мови
18:31 11.07.2022
269

Із 18 липня 2022 року в рамках проєкту «Вільна українська» Вінницькою міською радою організовується другий потік мовних офлайн-курсів.

Доєднатися до груп пропонують усім охочим підліткам (12-17 років) та дорослим із числа вінничан та внутрішньо переміщених осіб, які наразі проживають у Вінницькій громаді. Необхідність провести повторний набір на курси виникла у зв’язку з численними запитами та актуальністю запровадженої ініціативи.

«Уже з першого потоку курсів ми мали змогу переконатися, наскільки зросла національна свідомість наших громадян. Адже кількість охочих вдосконалювати свою українську приємно вражає. Люди прагнуть вільно розмовляти рідною мовою в побуті, навчитися легко висловлювати свої думки та пригадати правописні норми, аби покращити свою грамотність. Це, безумовно, мотивує до впровадження таких важливих проєктів, як «Вільна українська», – каже директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Реалізовуватимуть проєкт у партнерстві з командою Всеукраїнської ініціативи «Навчай українською».

Запланована тривалість курсів – 24 заняття (протягом 6 тижнів).

Щоб стати слухачами курсів, необхідно зареєструватися за посиланням: https://forms.gle/yfMS52F394kkvPq38 Кількість місць обмежена.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також