У Вінниці встановили символічну інсталяцію для боротьби з домашнім насильством
16:19 26.11.2023
333

На Європейській площі у Вінниці 25 листопада була проведена інформаційно-просвітницька акція "Любов не вбиває. Не мовчи, зупини домашнє насильство!", організована поліцією Вінницької області. Ця ініціатива стала спробою привернути увагу суспільства до проблеми домашнього насильства, яка має надзвичайно важливе значення для безпеки і добробуту громади.

На площі була встановлена інсталяція, складена з семи пар взуття, яка символізувала кількість осіб, що загинули в результаті насильства в родині. Цей символічний виставковий об'єкт вразив уяву перехожих та нагадав про трагічні наслідки насильства в сім'ї. Чотири жінки та троє чоловіків – це невиразна статистика, яка ховає за собою трагедії та втрати близьких людей.

Основна мета акції - підняти обізнаність та звернути увагу суспільства на невиправданість насильства в родині. Вона закликає до того, щоб відверто говорити про цю проблему, надавати підтримку постраждалим і не приховувати насильство в сім'ї. Організатори акції – представники Управління превентивної діяльності та сектору протидії домашньому насильству Вінницького райуправління поліції – акцентували увагу на необхідності залучення усіх громадян до вирішення цієї проблеми, відкритості та підтримки постраждалих.

Крім того, поліцейські розповсюджували тематичні листівки з інформацією та контактними телефонами організацій, які можуть надати допомогу тим, хто потрапив у подібну ситуацію. Це стало частиною інформаційно-превентивної роботи, спрямованої на підтримку та допомогу жертвам домашнього насильства.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також