В Україні відбувся Перший міжнародний науково-методологічний Форум «Психологічна травма війни»
16:46 15.09.2022
287

Під патронатом Посольства Ізраїлю в Україні відбувся Перший міжнародний науково-методологічний Форум «ПСИХОЛОГІЧНА ТРАВМА ВІЙНИ».

Про це повідомляє громадська діячка, волонтерка, депутатка Вінницької обласної Ради Людмили Станіславенко на своїй сторінці у Facebook. 

Основне завдання Форуму є розробка та реалізація комплексного мультидисциплінарного підходу, який дозволив би впоратись з наслідками посттравматичного синдрому післявоєнного суспільства.      

Через війну в Україні військові та їх родини, цивільне населення потребують психологічної допомоги. Повномасштабна війна  стала психотравмуючим фактором для багатьох українців, зокрема дітей, насамперед тих, хто перебував в зоні бойових дій. Через війну люди зіткнулися з травматичним досвідом, який ніколи раніше не переживали - окупація, перебування в полоні, насильство.

Засновниця  Благодійної організації "Благодійний фонд Людмили Станіславенко", практичний психолог, доктор філософії з політології, політикиня, депутатка Вінницької обласної Ради, амбасадорка жіночого підприємництва ООН WED, волонтерка, громадська діячка, Голова Вищої Ради Міжнародного Клубу Успішних Жінок World Woman Club Людмила Станіславенко мала честь бути спікером та виступити з надважливою темою сьогодення: «Подолання ПТСР в родині».   

         

Над питанням подолання ПТСР пані Людмила, разом з командою однодумців, працюють з початку війни, з 2014 року. Загалом за плечима понад 8 років досвіду роботи з військовими та їх родинами.      

«Командна робота зосереджена на питаннях гострих стресових станів та посттравматичних стресових розладів у військових та членів їх родини», - наголосила психологиня.

Пані Людмила під час виступу підкреслила, що в результаті роботи команди сотні родин військових разом малювали, готували їжу, працювали з спеціалістами-психологами, психотерапевтами, отримуючи особисті консультації і підтримку, паралельно позбавляючись болісних спогадів та переживань.  

У Форумі взяли участь близько 50-ти найкращих у галузі психології і психіатрії вчених, фахівців, експертів, громадських діячів з України, Польщі, Литви, Ізраїлю, Швеції, Норвегії, США, Італії, Франції, Німеччини, Великої Британії, Ірландії та інших країн.        

«Ізраїль та США – це країни, які знають, що таке ПТСР у військових та членів їх родини, і мають реальний дієвий досвід протидії таким станам»,- зауважила Людмила Станіславенко.        

В ході кваліфікованої професійної дискусії спікери запропонували реальні шляхи усунення та вирішення найгострішої психологічної кризи, в якій опинилася Україні внаслідок російської агресії.       

За результатами зустрічі напрацьовані рекомендації буде направлено до Уряду.

Цей Форум надважливий символ підтримки, яку продемонстрували Посольство Ізраїлю в Україні та інші країни, представники і представниці яких ділились своїм досвідом і професіоналізмом!

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також