"Вінничани" продовжують підтримувати ЗСУ
16:14 22.08.2024
259

Напередодні Дня Незалежності України українські військові отримали від ГО «Ми – Вінничани» та Благодійного Фонду «МХП-Громаді» техніку та обладнання на суму понад 2 млн грн. Вся техніка та обладнання придбане за власні та партнерські кошти учасників об'єднання.

На фронт поїхали 50 дронів FPV 7 дюймів з вмонтованою камерою, 10 тепловізійних прицілів DAHUA c435 з дальністю виявлення цілі 1900 м, 9 блоків багатоканальної зарядки «Bandera Power», 5 супутникових модемів Starlink та інше обладнання. 

 

«Все обладнання – це те, що рятує життя нашим воїнам, допомагає нищити ворога, те, що замовляли бійці ЗСУ, тероборони і Нацгвардії», – прокоментував подію народний депутат України Микола Кучер.

 

«Це – допомога нам, українцям, яких боронять наші військові. Ми повинні їх підтримувати. Звичайно, сьогодні кожен українець робить все, щоб забезпечити нашу спільну перемогу. Допомога військовим – у пріоритеті нашого громадського об’єднання «Ми – Вінничани». Насамперед, це, звичайно, військові, далі – громади, де живуть їхні родини, діти. Цього разу ми передаємо на фронт те, у чому є найбільша потреба – дрони, приціли, засоби зв’язку і зарядки. Не тримаємо все придбане у себе жодного дня. Тільки отримали замовлення – відразу передаємо бійцям із Сумської області, які вже були на Курщині, військовим з наших бригад – 56-ї та 120--ї», – зазначила під час передачі приладів військовослужбовцями народна депутатка України Лариса Білозір.

 

«Ми допомагали, допомагаємо і будемо допомагати нашим хлопцям. Це – обов’язок кожного громадянина нашої країни, тому будемо робити все для того, щоб бійцям на передовій було легше, щоб вони мали все необхідне», – прокоментував ініціативу народний депутат України Геннадій Вацак.

 

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення агресора у лютому 2022-го року, ГО «Ми – Вінничани» передали ЗСУ і Силам оборони України техніки і обладнання на суму понад 22 млн грн. Про це проінформував голова громадського об’єднання Валерій Коровій.

 

 Також він подякував партнерам ГО, зокрема, БФ «МХП – Громаді», які максимально сприяють справі допомоги фронту. Також, за його словами, на сьогоднішній день ГО дещо змінює стратегію допомоги. Так, якщо на початку 2022-го року найбільш затребуваними були FPV-дрони, то на даний момент є потреба й в іншому технологічному обладнанні. Крім того, «Вінничани» розширюють географію надання допомоги – крім підтримки військових частин, які розташовуються у Вінницькій області, ГО намагається допомагати й підрозділам, що формувалися на теренах регіону.

 

«Сьогодні у нас стоять абсолютно інші виклики, ніж ті, що були на початку повномасштабної війни, коли надважливим було надання допомоги біженцям та евакуйованим українцям. На даний момент ми бачимо, що нашим хлопцям дуже не вистачає зброї. Тому наша команда виконує ті замовлення, з якими до нас звертаються безпосередньо військові. Відповідно, нинішній захід – чергове підтвердження пріоритетності напрямку допомоги ЗСУ з боку ГО «Ми – Вінничани. Водночас, підтримуємо й родини загиблих», – резюмував народний депутат VIII скликання, координатор громадського об’єднання у Вінниці Сергій Кудлаєнко.

 

Останні події на фронті доводять, що Збройні Сили України та Сили Оборони потребують постійної та системної підтримки, тому ми, разом з партнерами, продовжуємо посилювати допомогу війську, - прокоментував чергову партії допомоги фронту керівник Благодійного Фонду "Український Альянс" Микола Філонов.

 

Відзначимо, що співзасновниками та партнерами «Вінничан» є народні депутати України нинішнього та минулих скликань – Лариса Білозір, Геннадій Вацак, Микола Кучер, Олександр Домбровський, Сергій Кудлаєнко, колишній голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, керівник благодійного фонду «Український Альянс» Микола Філонов.

 

Докладніше у відеосюжеті "Новини Вінниці":

 

 
 
 


 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також