Вінницька міська рада збільшила фінансування бджільництва на 86 тисяч гривень
Сьогодні, 14:11
260

Вінницька міська рада прийняла рішення збільшити суму фінансування галузі бджільництва на 86 тисяч гривень. Як повідомив заступник міського голови Андрій Очеретний, в межах Вінницької громади діє 52 пасіки, на яких утримують 2547 бджолиних сімей, серед яких п'ять пасік були зареєстровані лише цього року.

За словами Андрія Очеретного, програма підтримки бджолярів дозволяє пасічникам частково покривати витрати на розширення кількості бджолосімей, що, в свою чергу, підвищує врожайність сільськогосподарських культур. У 2024 році цією програмою на безповоротній основі скористалися 37 пасічників, а ще п'ятеро очікують на виплату.

Очільник також зазначив, що зростання кількості пасічників, які беруть участь у програмі, свідчить про готовність бізнесу працювати офіційно, сплачувати податки та підтримувати місцеву економіку. Зміни до Програми розвитку аграрного сектору та продовольчої безпеки громади на 2023-2025 роки були внесені під час сесії.

Важливою новиною стало й те, що цього року у Вінницькій громаді не було зафіксовано випадків отруєння бджіл. Завдяки тісній співпраці фермерів та пасічників, засоби захисту рослин використовувалися таким чином, щоб не завдати шкоди комахам.

Автор: Павло Перушко
Читайте також