Вінницька обласна прокуратура: не готові укриття в Тульчині - заявлено позови
16:03 14.09.2023
256

На основі позовів Тульчинської окружної прокуратури Вінницьким окружним адміністративним судом було розпочато два провадження щодо визнання неправомірної бездіяльності Тульчинської міської ради та її зобов'язання привести споруди цивільного захисту у належний технічний стан та готовність для укриття населення.

Ці дві споруди є протирадіаційними укриттями і призначені для захисту від радіаційної небезпеки 85 та 100 осіб відповідно. Ці приміщення перебувають у комунальній власності. Проте протягом понад півтора року міська рада Тульчина не здійснила жодних заходів для їх підготовки до використання на випадок загрози ракетних обстрілів.

У зв'язку з цим, прокуратурою було вжито заходів для вирішення цього питання шляхом звернення до суду. Загалом, протягом перших 8 місяців 2023 року прокуратурою області було подано 24 позови, що стосуються 24 захисних споруд цивільного захисту загальною площею 8 тисяч квадратних метрів і призначених для місткості 6195 осіб. З цих позовів судом було задоволено 2 позови, які стосувалися 2 таких споруд з місткістю 360 осіб.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Читайте також