Вінницька прокуратура зобов’язала мерію оформити будинок культури з укриттям
13:28 16.11.2023
340

Вінницький окружний адміністративний суд прийняв рішення задовольнити позов Гайсинської окружної прокуратури до Бершадської міської ради, щодо визнання її бездіяльності неправомірною та зобов'язання належним чином оформити правовстановлюючі документи на приміщення будинку культури та його укриття. Зазначений заклад, який розташований в одному із сіл громади, перебуває у власності міської ради, проте відсутність оформлення комунальної власності викликала недбалість у його управлінні та експлуатації. Про це повідомляє пресслужба Вінницької окружної прокуратури.

Міська рада з 2020 року не здійснила необхідних кроків для правової реєстрації комунальної власності на цей об'єкт, що могло призвести до неправильного утримання чи втрати власності громади. Прокуратура виступила із позовом, внаслідок чого суд визнав бездіяльність міської ради неправомірною, і тепер їй доручено оформити необхідні документи.

Після набуття законної сили цього рішення прокуратура буде забезпечувати його контроль за виконанням. Загалом, органи обласної прокуратури подали 35 позовів щодо 44 захисних споруд цивільного захисту загальною площею 12 тисяч квадратних метрів та місткістю понад 12 тисяч осіб. Наразі судами вже задоволено 9 позовів, які стосувалися 18 споруд, загальна площа яких становить 4,6 тисяч квадратних метрів, а місткість - 5,5 тисяч осіб.

Автор: Анна Бурлака
Читайте також