Вінницькі рятувальники ДСНС визначили найкращі газодимозахисні підрозділи на традиційних змаганнях 2023 року
19:19 28.11.2023
260

У Вінниці пройшли змагання між підрозділами ДСНС, що було оголошено представниками ГУ ДСНС Вінниччини.

Участь у цьому заході взяли 32 рятувальники із 8 різних команд, які змагалися за звання кращого підрозділу газодимозахисної служби.

Подібні змагання в області проводяться річно на два етапи. Перший - відбірковий, відбувся напередодні у всіх державних пожежно-рятувальних загонах гарнізону, а другий - підсумковий, між найсильнішими бійцями ДСНС гарнізону, які показали найкращі результати на зональному етапі.

Ці змагання вже стали традиційними та відбулися на базі Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Учасникам довелося пройти справжні випробування: швидко з'єднатися з апаратами захисту органів дихання, піднятися автодрабиною на рівень третього поверху, знайти "потерпілого" в повністю задимленому приміщенні модульного тренажеру контейнерного типу, винести його на свіже повітря, ліквідувати умовну пожежу, розгорнути рукавну лінію, спуститися вниз, а потім пройти складний лабіринт в апаратах захисту органів дихання. Усі завдання виконувалися на час, дотримуючись чітких правил і вимог безпеки праці. Командам нараховували штрафні бали за будь-які порушення.

Дії учасників спостерігало журі, яке визначило переможців цьогорічних змагань. Отже, у 2023 році найкращими стали:

  • 1 місце – рятувальники з 1-го державного пожежно-рятувального загону з 1-ї ДПРЧ м. Вінниці;
  • 2 місце – бійці 2 ДПРЗ м. Погребище;
  • 3 місце – надзвичайники з Ладижина, представники 3 ДПРЗ.

Трійка лідерів за отриманими високими результатами отримала цінні подарунки, такі як телевізор та професійні ліхтарі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також