Вінницькі рятувальники отримали передові спецавтівки та обладнання завдяки міжнародній підтримці
09:42 11.04.2024
292

Флот рятувальної служби Вінницької області нещодавно отримав поповнення у вигляді новітніх спеціалізованих автомобілів. Це стало можливим завдяки міжнародній підтримці від партнерів з Литви, Канади, Німеччини та Швейцарії, як інформує комунікаційний відділ ДСНС у Вінницькій області. Всього рятувальники отримали п'ять нових автомобілів.

Серед переданого транспорту – три машини були виділені для підрозділу, що займається піротехнічними роботами, підводним розмінуванням та гуманітарним розмінуванням, у тому числі одна оперативно-піротехнічна водолазна машина, призначена для перевезення персоналу та обладнання відділу підводного розмінування, вантажний автомобіль з підвищеною прохідністю, оснащений маніпуляторною стрілою, а також піротехнічний важковаговий автомобіль на базі шасі МАN для транспортування великогабаритних вибухонебезпечних об'єктів.

У повідомленні ДСНС також вказано про додаткове спеціальне авто – колінчастий автопідіймач з максимальним виносом стріли до 45 метрів, що скоро буде введено в експлуатацію в одному з рятувальних підрозділів міста Вінниці. Цей агрегат, який з'явився в гарнізоні вперше, дозволить рятувальникам легко долати висоту в 14 поверхів.

Крім того, для підсилення потенціалу пожежно-рятувального підрозділу у місті Козятин була передана автоцистерна з об'ємом 6,5 тонни.

Додатково, рятувальники були оснащені 150 сучасними аптечками для надання першої медичної допомоги, отриманими від Вінницької обласної військової адміністрації. Ці комплекти містять усе необхідне обладнання та медичні препарати для ефективної допомоги.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також