Вінницькі рятувальники підписали Меморандум про співпрацю з обласним Товариством Червоного Хреста
16:58 16.10.2024
254

У Головному управлінні ДСНС України у Вінницькій області було підписано Меморандум про співпрацю з обласним Товариством Червоного Хреста України. Документ передбачає координацію зусиль під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також спільну роботу з надання домедичної, психологічної та гуманітарної допомоги.

Як повідомляє управління ДСНС, сторони також домовилися про проведення спільних навчань та участь у міжнародних проєктах. Зокрема, під час масштабних пожеж та інших надзвичайних подій до рятувальників будуть приєднуватися фахівці Товариства Червоного Хреста, які надаватимуть психологічну допомогу та допомагатимуть транспортувати постраждалих.

До складу Вінницького осередку входять понад 130 фахівців і "Загін швидкого реагування", який налічує 16 осіб, здатних розгортати пункти обігріву і надавати допомогу маломобільним людям. Вони також мають у розпорядженні шість санітарних автомобілів та мобільні пункти незламності для тимчасового розміщення постраждалих під час надзвичайних ситуацій.

Начальник Головного управління ДСНС Руслан Шевчук подякував Сергію Глухенькому, очільнику Вінницького осередку Червоного Хреста, за їх багаторічну підтримку та співпрацю.

Автор: Павло Перушко
Читайте також