Вінницькі спортсмени здобули медалі на чемпіонаті України з маунтенбайку
18:02 08.06.2024
301

Нещодавно в місті Кропивницький відбувся чемпіонат України з велосипедного спорту маунтенбайк. Шестеро вихованців Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 3 продемонстрували відмінні результати на змаганнях.

Владислав Макаров здобув одну золоту та дві срібні медалі, а інші спортсмени потрапили до десятки найкращих за підсумками змагань. Про це повідомили у Вінницькій міській раді.

Велосипедистів до чемпіонату підготували тренери-викладачі МДЮСШ № 3 Надія Коваленко та Володимир Липкань. Змагання проходили у місцевому парку серед лісового масиву з численними підйомами та спусками, що створювало складні умови для учасників. Щодня дистанції змінювались, що вимагало від спортсменів максимальної витривалості та майстерності.

Перший день змагань включав індивідуальну гонку на час, де велосипедисти долали одне коло на максимальний результат, справляючись із важкими ділянками траси. Другий день був присвячений гонці крос-кантрі, де учасники змагалися від 30 хвилин до 1 години 40 хвилин залежно від вікової категорії. На третій день відбулися змагання у дисципліні шорт-трек: учасники швидко долали дистанцію по колу довжиною від 1 до 2 км протягом 30 хвилин.

«Ми готувалися з великою надією на гарні результати і перемоги. Наші спортсмени виклалися на повну, і я дуже пишаюся їхніми досягненнями», – розповіла тренерка спортшколи № 3 Надія Коваленко.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також