Вінницькою прокуратурою виявлено факт незаконного заволодіння земельною ділянкою комунальної власності
20:33 02.08.2024
300

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальні акти стосовно двох колишніх військовослужбовців тактичної групи Повітряних Сил «Крим» Збройних Сил України – начальника обслуги відділення бойового управління та заступника командира дивізіону з озброєння – командира радіотехнічної батареї зенітного ракетного дивізіону (С-300ПС) військової частини А3009.

Їм інкримінують державну зраду та дезертирство (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

«Слідством встановлено, що у березні 2014 році, під час тимчасової окупації Криму, колишні військовослужбовці не прибули до нового місця розташування військової частини та відмовилися виконувати обов’язки несення військової служби у Збройних Силах України. Перейшовши на бік ворога, вони вчинили державну зраду та дезертирство.

Надалі зрадники уклали контракти про проходження військової служби у складі військового формування зс рф, зокрема у протиповітряній обороні, й наразі беруть активну участь у збройній агресії проти України», - зазначено у повідомленні.

Автор: Марія Петренко
Читайте також