Вінницький музей Мужніх поповнився новими експонатами
19:01 17.01.2024
331

Музей Мужніх у Вінниці, який відображає історію військових дій та подвиги українських воїнів, отримав нові унікальні експонати завдяки Владу Балицькому, учаснику бойових дій. Серед переданих предметів - транспортний жилет модульний окупантів та ящики для боєприпасів, які використовувались українськими захисниками.

З початку війни Вінницький краєзнавчий музей ініціював збір експонатів, котрі розповідають про воєнні події, умови служби та особисті історії воїнів. Вже зараз експозиція музею включає в себе численні речі, передані воїнами та їхніми родинами.

Людмила Станіславенко, волонтерка та громадська діячка, ділиться своїми враженнями: "Кожен охочий може побачити речі тих, хто віддав своє життя заради миру, та тих, хто зараз стоїть на захисті наших побратимів та всієї країни". Музей також закликає родини загиблих воїнів приєднуватися до цієї ініціативи, передаючи особисті речі, що відображають індивідуальні історії та жертви.

Директор музею наголошує на значущості цієї ініціативи: "Ми маємо відповідальність зберігати пам'ять про наших героїв та їхній вклад у історію. Кожен предмет, який ми тут зберігаємо, є частиною нашої спільної історії боротьби за свободу".

Ці нові експонати допомагають розширити та поглибити розуміння відвідувачів музею про сучасні військові конфлікти та відданість українських воїнів своїй країні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також