Вінниця відкрила інноваційну кімнату терапевтичної іграшки в міській бібліотеці для дітей
20:42 09.01.2024
258

У Вінниці в центральній бібліотеці для дітей та юнацтва організовано унікальну кімнату терапевтичної іграшки. Тут проводяться заняття з ігрової та арттерапії, використовуючи різноманітні методики. Про цю ініціативу повідомила Вінницька міська рада.

Заняття проводить психологиня Світлана Омельницька, яка підкреслює наукове обгрунтування ефективності терапії за допомогою іграшок. Ця кімната була створена в рамках волонтерського проекту Вікторії Назаревич "Toy Therapy Room".

Олена Заквацька, директорка Вінницької міської централізованої бібліотечної системи, висловила, що створення такої кімнати є чудовою ініціативою. За її словами, це дозволяє дітям подолати тривогу, напруження, працювати над своїми страхами та іншими негативними емоціями, а також розвивати творчі здібності через інтегровану арттерапію та ігротерапію. Олена Заквацька висловила радість від того, що перша така кімната в Вінниці відкрилася саме на базі центральної бібліотеки для дітей та юнацтва.

Світлана Омельницька зазначила, що нині багатьом батькам важко допомогти своїм дітям впоратися зі стресом, страхом та іншими переживаннями, спричиненими війною та іншими факторами. Тому важливо звертатися за допомогою до спеціалістів. На заняття запрошуються як місцеві юні вінничани, так і діти-переселенці, для поліпшення їх емоційного стану.

Сеанси відбуваються щосуботи з 10:00 до 12:00 у приміщенні Вінницької міської центральної бібліотеки для дітей та юнацтва, за адресою: проспект Космонавтів, 63. Попередня реєстрація проводиться за телефоном 066 117 53 67 (Світлана). Усі послуги надаються безкоштовно.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також