Волонтерський штаб «Українська команда» Вінниччини провів безкоштовну видачу ліків
18:41 14.03.2023
323

Волонтерський штаб "Українська команда" Вінниччини сьогодні в черговий раз безкоштовно забезпечив життєво необхідними ліками «Еутирокс» та  «L-тироксин» людей похилого віку, внутрішньо переміщених осіб та вінниччан, які цього потребували.

Еутирокс/ L-тироксин являється синтетичним аналогом гормону щитоподібної залози і призначається людям з дефіцитом природного гормону або тим, які взагалі не мають щитоподібної залози.

«В цей складний для нашої держави час все більше громадян потребують нашої допомоги, тому наша мета надати її своєчасно. На сьогоднішній день таких ліків потребує значна кількість людей, однак в більшості немає можливості їх придбати» – розповідає Геннадій Ткачук, голова Волонтерського штабу «Українська команда» Вінниччини.

Волонтерами штабу було безкоштовно передано людям більше 50 упаковок препарату різного дозування, які були підібрані за потребами громадян відповідно до призначень лікаря.

«Ми не зупиняємося та надалі будемо допомагати якомога більшій кількості людей, адже лише разом ми можемо змінити життя на краще» - зазначила голова виконавчого комітету Волонтерського штабу «Українська команда» Вінниччини Юлія Дьомкіна.

Довідка:

Еутирокс/ L-тироксин, його аналоги не захищають від радіаційної або хімічної атаки, і не забезпечують профілактику хвороб щитовидки. Людей, які не мають життєвої необхідності в таких препаратах, застерігають не купувати такі ліки, щоб не створити дефіцит для тих, хто їх потребує.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також