Волонтери з Вінниччини передадуть шість дронів військовим на Донецький напрямок
19:05 06.05.2024
263

Волонтери з Вінниччини, Олег, Анатолій та Владислав, безкоштовно виготовляють дрони для українських військових. Собівартість кожного становить від 10 до 14 тисяч гривень, причому деталі вони купують завдяки пожертвам. Про це повідомляє "Суспільне Вінниця".

За словами Олега, дрони для українських захисників вони почали збирати наприкінці 2023 року. Їхнє завдання – зробити дрони максимально дешевими та ефективними, щоб вони могли виконати свою місію. Для цього волонтери постійно моніторять ринок, щоб знайти найкращі варіанти комплектуючих.

За останні пів року волонтери виготовили 26 дронів-камікадзе та "Бомберів". Дрони-камікадзе здатні пролетіти до 10 км з вантажем до 2 кг і вибухнути в зазначеній точці. "Бомбери" призначені для багаторазового використання.

Владислав зазначив, що ці дрони допомагають захистити життя військових, оскільки вони забезпечують надійне спостереження та виконують спеціальні завдання.

Анатолій працює з 3D-принтером і друкує необхідні деталі, які не можна знайти готовими. За його словами, 3D-друк дозволяє швидко виготовити будь-яку одиничну або обмежену кількість деталей для дронів.

Владислав відповідальний за налаштування та прошивку дронів, які займають близько 30 хвилин. Він зазначив, що після складання та пайки кожен дрон проходить ретельне налаштування та тестування в польоті.

Наприкінці цього тижня волонтери планують передати шість дронів українським військовим на Донецький напрямок.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також