Впродовж 2021 року у центрі реабілітації «Гармонія» ім. Р. Панасюк вінничанам надали понад 38 тисяч послуг
13:32 16.02.2022
255

На базі «Міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» ім. Р. Панасюк» надають вінничанам з обмеженими можливостями та членам їх сімей соціальні, реабілітаційні послуги, а з першого січня 2022 року - ще й послугу раннього втручання. Це програма надання допомоги дітям до трьох років, які мають порушення чи затримку розвитку. Фахівці різного профілю, а саме: логопед, психолог, лікар, фізичний реабілітолог та соціальний працівник, надають кваліфіковану консультацію та пропонують супровід сім'ї.

Окрім цього, у центрі проводять фізичну реабілітацію, яка передбачає фізичні вправи та оздоровчий масаж. Відвідувачі в тренажерному залі займаються лікувальною фізкультурою. Все це, для регуляції тонусу м’язів, відновлення рухливості суглобів, покращення кровообігу та формування правильної постави.

Також у центрі є оригінальний курс підготовки до школи для дітей з інвалідністю «Дошколярик».

Фахівці центру проводять індивідуальні та групові корекційні заняття, логопедичні уроки, тренінги для розвитку творчих здібностей та покращення емоційного стану з сенсорної інтеграції, музикотерапії, арт-терапії. Також надають психологічні консультації.

Щомісяця для відвідувачів центру влаштовують різні майстер-класи з виготовлення хендмейд, кулінарні вечори, тематичні концерти та вечірки.

Загалом впродовж 2021 року у центрі «Гармонія» надали понад 38 тисяч послуг вінничанам з функціональними обмеженнями.

Довідка

У Вінницькій міській територіальній громаді ще з 2006 року працює Міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» імені Раїси Панасюк. Він знаходиться на вулиці Володимира Винниченка, 5. Це простір, в якому люди з інвалідністю мають можливість різносторонньо розвиватись. Їх психологічною та фізичною реабілітацією займаються спеціалісти: соціальні педагоги, психологи, вчитель-реабілітолог, масажист, фахівець з фізичної реабілітації, соціальний вихователь по роботі з дітьми з інвалідністю, логопед, інструктор з трудової адаптації та медична сестра. Впродовж 2021 року у центрі «Гармонія» надали 38 211 послуг.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також