Юрчишин, Чечеринда, Денисенко - стали спікерами на медіа форумі "Вінничан"
17:18 10.06.2024
297

8 червня у Вінниці відбувся масштабний захід – журналістський форум «Інформаційний щит України». Організатором виступило громадське об’єднання «Ми – Вінничани» та Центр соціально-політичного моніторингу “Вектор” за підтримки Благодійного фонду «МХП – Громаді».

У якості спікерів зі столиці приїхала представницька делегація – голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.



Журналіст, військовослужбовець майор ЗСУ Єгор Чечеринда

 

Військовослужбовець, політолог Олександр Антонюк.



А також журналіст, експерт Вадим Денисенко.



Під час виступів та дискусії обговорювалися теми протидії російській пропаганді, ролі та місця українських ЗМІ в умовах дії воєнного стану, використання новітніх технологій у роботі медіа.

Під час форуму було оголошено про старт меморіального онлайн-проєкту «Книга героїв», у якому збиратимуться біографічні дані про полеглих захисників України – уродженців та мешканців Вінницької області. Проєкт реалізовуватиметься під патронатом ГО «Ми – Вінничани» за підтримки Благодійного Фонду “МХП-Громаді”.



Крім того, присутні на заході речники військових частин, військові журналісти, представники місцевих ЗМІ отримали павербанки, накопичувачі та сертифікати на придбання літератури у книгарні «Герої», відкритої родиною на честь загиблого на війні бійця мотопіхотної бригади Миколи Рачка. У такий спосіб «Вінничани» привітали журналістів з їхнім професійним святом, яке відзначають 6 червня.

Довідково: до складу ГО «Ми – Вінничани» входять народні депутати нинішнього і минулих скликань Олександр Домбровський, Микола Кучер, Лариса Білозір, Геннадій Вацак, Сергій Кудлаєнко, екс-голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, голова БФ «Український Альянс» Микола Філонов.

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також