За добу правопорушники на Вінниччині наловили риби на 74 тис грн
15:37 27.09.2023
297

Як повідомили у Вінницькому рибоохоронному патрулі, за добу державні інспектори Вінницького рибоохоронного патруля здійснили превентивні заходи по запобіганню порушень правил рибальства на р. Згарок, у межах Вінницького району. В результаті викрито 2 порушення в сфері рибальства із загальною сумою збитків рибному господарству України на суму 73 831 грн. 

23 вересня на річці Згарок поблизу села Кам'янка Вінницького району Вінницької області наші інспектори виявили особу, яка здійснювала незаконний вилов риби за допомогою забороненого сітчастого знаряддя лову, відомого як "павук". Правопорушник виловив майже 4 кілограми риби, включаючи 21 карася сріблястого та 3 коропа. Сума збитків від цього діяння становила понад 44 319 гривень.

За цей випадок складено протокол за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Заборонене знаряддя лову та незаконно добута риба були вилучені та передані на розгляд суду.

Важливо нагадати громадянам, щоб дотримуватися Правил любительського і спортивного рибальства. У разі свідомих порушень цих правил або виявлення порушень у сфері придбання чи продажу риби, ми завжди готові приймати ваші скарги та повідомлення. Ви можете зв'язатися з нами за номером телефону гарячої лінії: (068)-018-37-52. Допоможіть нам зберегти рибні ресурси та забезпечити їх сталу рекреаційну використання.

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також