Здійснилася мрія батька загиблого пілота з Вінниччини: за грантові кошти відкрив свою ветклініку
13:37 20.12.2023
300

Переможець проєкту підтримки ветеранського бізнесу #Варто «РобиТИ Своє» Микола Бондаренко з міста Липовець на Вінниччині за 6 місяців збудував та відкрив цілодобову ветаптеку та ветклініку з рентген-апаратом та УЗД для тварин. Також придбав авто, щоб виїжджати й надавати медичну допомогу худобі в громаді. Ветклініка для місцевих власників тварин та фермерів вкрай необхідні, адже зараз, щоб вилікувати тварин, доводиться їздити до ветеринарних клінік в облцентрі.

 

«Дуже хвилювався щодо відкриття своєї справи, бо будівля, в якій облаштували ветклініку, була в дуже поганому стані. З квітня цього року почав працювати над ремонтом та облаштуванням ветклініки й ветаптеки. А в кінці серпня більшість роботи була вже виконана. Назва ветклініки «БМВ» розшифровується так: «Болить – ми вилікуємо». Мої послуги як ветлікаря виявилися  настільки затребуваними, що черга на прийом розписана на два місяці наперед», -  каже Микола Бондаренко, засновник ветклініки, переможець конкурсу підтримки ветеранського бізнесу #Варто «РобиТИ Своє».

 

Історія Микола Бондаренка зворушує та водночас мотивує

Микола Бондаренко працював у керівництві району, а також головним ветеринаром місцевого підприємства. Але прийшла повномасштабна, яка 6 березня 2022-го забрала його сина Сергія – льотчика-штурмана вертольоту МІ-8. Через емоційні потрясіння у чоловіка стався інсульт, через який довелось звільнитись з роботи.

Конкурс підтримки ветеранського бізнесу #Варто «РобиТИ Своє», як каже Микола Бондаренко, фактично, повернув його до життя.  Після отримання гранту він викупив у Липовці приміщення, де й відкрив ветеринарну аптеку та клініку.

 

Тепер Микола Бондаренко мріє про відкриття притулку для тварин. Котів та собак багато, а подібного закладу ні в Липовці, ні в навколишніх громадах немає. Далі Микола Бондаренко хоче відкрити готель для тварин – аби люди, що їдуть з міста, могли тимчасово залишити своїх улюбленців.

 

Дивіться історію Миколи Бондаренка з серії сюжетів про переможців конкурсу підтримки ветеранського бізнесу #Варто «РобиТИ Своє»

 

 

«Важливе завдання країни і великого бізнесу – реінтеграція військових та їхніх родин у соціальне життя. Можливості для відкриття власної справи – саме те, що може допомогти відчути себе потрібними і сильними вдома. Підтримка малого бізнесу може стати ключовим фактором для відновлення економіки країни. Малі та середні підприємства створюють робочі місця, поповнюють локальні бюджети податками, задовольняють регіональний споживчий попит, а це стимулює обіг грошей, підвищуючи добробут громад», - розповіла Тетяна Волочай, директорка Благодійного фонду «МХП-Громаді».

 

На початку 2023-го Благодійний фонд «МХП-Громаді» у партнерстві з Українським ветеранським фондом Міністерства ветеранів організував конкурс #Варто «РобиТИ Своє». За умовами конкурсу десятеро  українців – ветерани та їхні сім’ї, а також родини загиблих – отримали від 500 000 грн до 1,5 млн грн на розвиток власного бізнесу.

 

«З 2022-го року 440 бізнесів отримали від Українського ветеранського фонду 163,8 мільйона гривень на розвиток. Один із таких проєктів - ветаптека пана Миколи. Впевнені, що вона приноситиме користь жителям Липовецької громади та всій державі. Підтримувати ветеранський бізнес й бути поруч - наш спосіб подякувати ветеранам, ветеранкам та їхнім родинам», - каже Руслана Величко-Трифонюк, в.о. виконавчого директора Українського ветеранського фонду Мінветеранів.

Навчитися подавати успішні грантові заявки та перейняти досвід відкриття власної справи до Миколи Бондаренка приїхали 30 учасників проєкту «Підтримка мікропідприємництва ветеранів війни та їхніх родин: від ідеї до реалізації на Вінниччині» -  це ветерани та їхні родини, які можуть отримати по 100 000 грн на відкриття або розвиток власної справи.

 

Дивіться з відкриття ветклініки та ветаптеки Миколи Бондаренка 

 

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також