На Вінниччині стартує проєкт ранньої діагностики раку: нові громади отримають доступ до безкоштовного скринінгу
вчора, 15:39
272

В офіційному медіацентрі Вінницької обласної військової адміністрації відбувся спільний брифінг представників охорони здоров’я, під час якого анонсували розширення проєкту «Рання діагностика раку шийки матки у жінок в сільській місцевості». Проєкт, реалізований за підтримки USAID, дозволить мешканкам шести громад області пройти безкоштовний онкоскринінг безпосередньо у своїх населених пунктах.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Вінницької ОВА.

Зазначається, що минулого року рак шийки матки було вперше діагностовано у 107 мешканок Вінниччини, причому майже половина з них дізналися про хворобу на пізніх стадіях. Проєкт спрямований на зміну цієї тривожної статистики.

До ініціативи цього року додалися Тульчинська та Немирівська громади. Окрім скринінгу, медичні працівники проходять навчання щодо ефективної комунікації з пацієнтами та збору цитологічних матеріалів. Це допоможе вчасно виявляти хворобу та підвищити рівень профілактики.

Проєкт підтримують Подільський регіональний онкоцентр, обласний центр контролю та профілактики хвороб, а також ГО «РК Клуб «Вінниця Поступ».

Детальніше у відео.

Автор: Марія Петренко
Читайте також