Реабілітаційне відділення на Вінниччині прийняло своїх перших пацієнтів
19:42 11.09.2024
269

Про це повідомили на сайті Калинівської міської ради.

Калинівська центральна районна лікарня отримала ліцензію та право надавати реабілітаційну допомогу хворим. Й перші пацієнти реабілітаційного відділення вже обживають зручні та комфортні палати й отримують кваліфіковану допомогу медичних працівників.

«Ми працюємо зовсім недавно,– Але дуже приємно бачити позитивні результати своєї праці. Вже маємо два випадки, коли до нас поступили поранені на візочках і ми поставили їх на ноги. Позитивні зрушення помітні й в інших пацієнтів», - каже завідувачка реабілітаційного відділення Світлана Щербатюк.

За рівнем комфорту та санітарно-гігієнічного стану відділення відповідає усім чинним вимогам. Воно розраховане на двадцять ліжок: 15 – травматологічних та 5 – неврологічних. Палати обладнанні функціональними ліжками, інклюзивні вимоги враховані й при облаштуванні усіх інших приміщень.

У відділенні функціонують два зали для занять з фізичної терапії, кабінет ерготерапії, які оснащені сучасними електричними та механічними тренажерами, приладами та обладнанням для відновлення мобільності, ходи та адаптації пацієнта до суспільного життя. Наявні кабінети психолога та логопеда.

За словами Світлани Щербатюк, відділення укомплектоване відповідно табелю оснащення.

Відділення надає допомогу особам, які потребують реабілітації в період післягострого стану. В переважній більшості – це поранені військовослужбовці, які після курсу лікування потребують реабілітації.

-Маємо гарний початок. До нас поступили вже перші пацієнти, яким ми надаємо допомогу, - розповідає медичний директор Калинівської ЦРЛ Світлана Дідур. - На базі реабілітаційного відділення створена та працює мультидисциплінарна реабілітаційна команда у складі фізичних терапевтів, ерготерапевта, психолога, двох логопедів, лікаря-фізіотерапевта, асистентів фізичних терапевтів та медичних сестер. Дуже приємно, що в нашій лікарні створене таке гарне відділення із кваліфікованими спеціалістами, які будуть надавати допомогу пораненим та цивільному населенню, яке потребуватиме реабілітаційної допомоги.

Усі послуги для пацієнтів реабілітаційного відділення безкоштовні та покриваються НСЗУ в рамках Програми медичних гарантій.

-Калинівчани коли об’єднуються та беруться разом за роботу, можуть зрушити гори з місця. Прикладом цього є і наше реабілітаційне відділення. Щиро вдячний медичним працівникам та всім, хто долучився до доброї справи та допомагав в облаштуванні нового відділення, - зазначив Калинівський міський голова Василь Поліщук. – На цьому не збираємось зупинятися. Плануємо вдвічі збільшити кількість ліжкомісць, поповнити штат медичного персоналу, а також облаштувати тренувальну зону у парку навпроти відділення.

 

 

Автор: Єва Козаченко
Читайте також