На Вінниччині зросла кількість хворих на Гепатит А
13:12 03.12.2023
303

На Вінниччині зросла кількість пацієнтів хворих на Гепатит А. За інформацією пресслужби Вінницького обласного центру контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров'я України, на 1 грудня в області було лабораторно підтверджено 323 випадки захворювання на Гепатит А.

Водночас відомо, що станом на кінець тижні в області було лабораторно підтверджено 323 випадки захворювання на Гепатит А.

Загалом  в регіоні зафіксовано 385 випадків захворювання, з них 54 - у дітей. Зазначається, що наразі 31 пацієнт перебуває на лікуванні у стаціонарі.

"На території області вакциновано від Гепатиту А 788 осіб, у тому числі 669 медиків та 119 контактних осіб, із них 60 дітей, - зазначили медики.

Вказується, що Центр продовжує розслідування щодо виявлення вогнищ зараження та поширення інфекції. Зокрема, беруться проби води для лабораторного дослідження, здійснюється медичне спостереження за контактними особами у домашніх осередках.

Також фахівцями Центру організовано та проведено лабораторне обстеження методом ІФА працівників харчової промисловості та торгових підприємств міста.

Автор: Марія Петренко
Читайте також