Вінничанину із серця дістали кам’яний уламок - унікальну операцію провели в столиці
12:02 07.08.2023
276

Вінничанину Олександру дістали уламок каменю із серця. Унікальну операцію провели в столичному інституті імені Амосова кілька тижнів тому, наразі чоловік проходить реабілітаці.

Про це повідомляє у своєму пабліку у соціальній мережі Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова

Хірургічну бригаду очолив директор інституту серця Василь Лазоришинець. За його словами це перша подібна операція, оскільки  хірурги раніше мали справу тільки з металевими уламками.

З 2014 року разом із військовими хірургами та фахівцями Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова  ми розробили спеціальні неодимові магніти. Їх які застосовують для того, щоб знаходити і видаляти металеві уламки в разі ураження грудної клітки та серця. Але, як бачите, маємо справу не тільки з пораненнями металевими уламками, –  зазначає хірург. 

Олександр розповідає, що одержав важке поранення рік тому, але травма стосувалася голови. Після лікування і повернення на фронт, він став відчувати тягу у руці та нозі, а також почалися проблеми з диханням та болі у спині.

Діагностика виявила поранення серця. Далі була операція, нині Олександра вже виписали із лікарні і він проходить реабілітацію.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також