Вінницький пологовий будинок №1, де приймали хворих на COVID-19, повертається до звичного режиму роботи
15:30 14.06.2021
259

З 15 червня Вінницький міський клінічний пологовий будинок №1 повертається до звичного режиму роботи. З жовтня 2020 року в ньому приймали хворих на коронавірус породіль. 

Про це повідомила на своїй сторінці у  Facebook медичний директор закладу Олена Астахова.

"Вінницький міський клінічний пологовий будинок №1 став єдиним закладом у Вінницькій області, де надавалась допомога вагітним, роділлям, породіллям хворим на ковід. Дякуємо за довіру нашому колективу, бо в самих критичних випадках ми залишились переможцями. Ще довго нам будуть снитися ці безкінечні дні та ночі боротьби. Ще довго ми будемо згадувати тих пацієнтів, за чиє життя ми так відчайдушно боролися. Ще довго під час цих спогадів будуть навертатися сльози радості за тих, кого вдалося врятувати і сльози відчаю за тих, кого ми так і не змогли вирвати з лап хвороби..." - написала лікарка.

Протягом 187 дні у закладі приймали хворих на коронавірус. 

“Сьогодні наш досвід успішного лікування переймає не тільки медична спільнота України! Випадки критичного перебігу ковіду у наших пацієнтів акушерського профілю був представлений на різних конгресах та конференціях,  в тому числі та міжнародного рівня та викликав величезний інтерес колег”,- додає Олена Астахова

Читайте також