Житель Вінниччини розповсюджував в мережі проросійські наративи: набрав чинності вирок суду
13:48 07.11.2023
264

Вінницький апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції для жителя Могилів-Подільського, яким передбачено 5 років позбавлення волі та звільнення від нього з трирічним іспитовим строком за визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України та глорифікацію її учасників.

Як повідомляє пресслужба суду, колегія суддів ВАС врахувала, що обвинувачений визнав вину, щиро розкаявся та не має судимостей. 

Також зважила на його позитивну характеристику, вікові і психологічні особливості, на те, що чоловік – одружений, пенсіонер, має інвалідність 3 групи та за власною ініціативою надає благодійну допомогу Збройним Силам України.

«Звільняючи правопорушника від відбування покарання з іспитовим строком, суд поклав на винного обов’язки, передбачені статтею 76 Кримінального кодексу України. Це – заходи, спрямовані на корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості, які можливо об’єктивно перевірити. Вони повною мірою здатні забезпечити виправлення і перевиховання особи без відбування покарання», - зазначено в повідомленні.

Відомо, що 64-ічного пенсіонера засудили за те, що у забороненій в Україні соцмережі він розмістив та поширив низку публікацій антиукраїнського змісту. В одній із них ідеться, що жителі Харкова радіють приходу російської армії, а в її солдатах бачать рятівників. Дії засудженого кваліфікували за частинами 2 і 3 статті 436-2 КК України.

 

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також