Кличко зустрівся з міністром економіки та фінансів Франції: Київ отримає кредит у 70 млн євро
11:32 14.05.2021
406

Кличко зустрівся з міністром економіки та фінансів Франції: Київ отримає кредит у 70 млн євро на проекти з модернізації водопровідних систем столиці

Київ отримає кредит від уряду Франції у сумі 70 млн євро на проекти з модернізації водопровідних систем столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після зустрічі з міністром економіки та фінансів Франції Бруно Ле Мером.

«Хочу ще  раз висловити подяку Уряду Франції та вам, пане міністре, за допомогу в реалізації проекту з модернізації системи водопостачання у Києві. Для мешканців нашого міста цей проект є дуже важливим. Адже чиста вода – це здоров’я людей, - зазначив мер. -  Ми зацікавлені в розвитку співробітництва з французькою стороною в реалізації інфраструктурних та інших економічних проектів у Києві. Щоб столиця України за всіма показниками ставала сучасним, динамічним містом з європейськими стандартами життя. Зокрема, і в модернізації міського водного господарства, що складається з близько 4 200 кілометрів мереж. І дуже приємно, що між Урядами України та Франції досягнуті домовленості щодо виділення  Києву пільгового кредиту у сумі 70 млн євро терміном на 40 років. Ці кошти будуть спрямовані на проекти з модернізації водопровідних систем столиці», - наголосив Кличко. 

За його словами, міська влада прагне інвестувати в реновацію інфраструктури не тільки кошти міського бюджету, але й міжнародних фінансових інституцій. Спільно з «Київводоканалом» місто розглянуло можливість залучення вигідниго для Києва кредиту.

«Ми дуже раді такому співробітництву. Бо всі ці проекти будуть спрямовані, в першу чергу, на поліпшення якості життя мешканців вашого прекрасного міста. В складі нашої делегації також є фахівці провідних фірм, які мають великий досвід у галузі водопостачання та водовідведення.  І вони готові поділитися цим досвідом», - зазначив міністр економіки та фінансів Франції.

Зокрема, мова йде про кілька ключових проект для Києва:

-        Впровадження технології попередження гідроударів на Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях. У зв’язку з тривалою експлуатацією і зносом обладнання та мереж на цих станціях часто відбуваються аварійні ситуації.

-       Впровадження технології очищення промивних вод на Деснянській водопровідній станції. Проєкт є пріоритетним до реалізації до 2022 року, в рамках запобігання скиданню промивних вод в річку Дніпро після підготовки води. - Це є однією з основних екологічних проблем столиці, яка не вирішувалась десятиліттями.

-       Реконструкція двох водоводів  від Деснянської водопровідної станції другого підйому до існуючих камер в районі Набережного шосе із системою контролю втрат води. - Вони забезпечують водою центральну частину міста.

«Київ – відкритий для ділових людей Франції. І є найбільш привабливим містом для інвестицій в Україні. Міська влада робить все, щоб створити в столиці сприятливий бізнес-клімат. Я переконаний, що реалізація великих інвестиційних проектів -  важливий фактор для розвитку відносин між нашими країнами і надасть їм додаткового імпульсу», - зазначив Віталій Кличко.

 

Читайте також