Кличко: Київ вперше відвідав мер Гамбурга Петер Ченчер та передав столиці ще 3 пасажирських автобуси і 3 карети швидкої
15:30 22.04.2024
366

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером міста-побратима Києва – Гамбурга, Петером Ченчером та делегацією німецького міста. Пан Ченчер передав столиці нову партію допомоги – ще 3 міських пасажирських автобуси та ще 3 сучасних карети швидкої допомоги.

«Сьогодні на моє запрошення Київ вперше відвідав Петер Ченчер – мер Гамбурга, міста, яке стало побратимом нашої столиці в квітні 2022. Ми дуже вдячні, що в цей драматичний для України час наші друзі та партнери підтримують нас та допомагають. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, Гамбург прихистив 45 тисяч українців, які рятувалися від війни. Також за цей час місто надало Києву велику кількість гуманітарної допомоги, медичних засобів, – зазначив мер Києва. – І сьогодні Київ отримав від Гамбурга нову партію допомоги – 3 міських пасажирських автобуси Mercedes – з низькою підлогою та сучасним салоном, системою кондиціонування. Найближчим часом вони вийдуть на столичні маршрути. А також ми отримали ще 3 сучасних карети швидкої допомоги Mercedes», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що всього, від початку повномасштабної війни, Гамбург передав Києву 6 сучасних пасажирських автобусів та 9 «швидких». І найближчим часом надійдуть ще кілька міських автобусів.

«Ми бачимо, з якою мужністю та сміливістю українці виборюють свободу та незалежність своєї держави. Гамбург і надалі буде разом з вами та всіляко допомагатиме Києву й Україні», – наголосив мер Гамбурга Петер Ченчер.

Мери Києва та Гамбурга поклали квіти до Стіни пам’яті загиблих за Україну біля Михайлівського Золотоверхого собору.

Також делегація мерії Гамбурга відвідає міську лікарню №4, де лікуються українські захисники. Побуває в Громадському центрі для дітей та сімей, які найбільше постраждали від війни.

А також відвідає ПрАТ АК “Київводоканал”, з яким Гамбург співпрацює у деяких проектах. Зокрема, у 2022 році між київським водопостачальником та Hamburg Wasser укладено Меморандум про партнерство. У 2023 році німецьке місто в рамках співпраці виділило 500 тисяч євро. На сьогодні на “Київводоканалі”, зокрема, вже змонтували та встановили сучасну установку для відпрацювання технологій очищення і знезараження води на Деснянській водопровідній станції. Після оновлення станції кияни матимуть безпечну якісну воду – без хлору, як в європейських країнах.

 

 

 

Читайте також
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa
Регіони
Сьогодні, 12:09
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa