Кличко та мер Брюсселя разом поспілкувалися онлайн з мерами 15 європейських міст-підписантів спільної «Декларації про взаєморозуміння в підтримці реконструкції та сталого розвитку Києва»
14:15 04.05.2023
256

Мер Києва Віталій Кличко разом з мером Брюсселя Філіпом Клозом поспілкувалися онлайн із Києва з мерами 15 європейських міст-підписантів спільної «Декларації про взаєморозуміння в підтримці реконструкції та сталого розвитку Києва». Українська столиця та низка європейських міст уклали цей документ у листопаді минулого року за підсумками Інвестиційного форуму Києва, який відбувся в Брюсселі.

«У листопаді минулого року у Брюсселі відбувся Інвестиційний форум Києва. Організувати його і зібрати потенційних інвесторів, які хочуть допомогти Києву та Україні, запропонував саме мер Брюсселя Філіп Клоз. За підсумками форуму українська столиця та багато європейських міст підписали спільну «Декларацію про взаєморозуміння в підтримці реконструкції та сталого розвитку Києва». Під час сьогоднішньої онлайн-зустрічі з підписантами цього документу ми обговорили проекти, для реалізації яких Києву необхідна міжнародна підтримка», – сказав Кличко.

Він зазначив, що Київ спрямовує значні кошти з бюджету міста на фінансування проектів критичної інфраструктури. Зокрема, на здійснення будівельних та ремонтних робіт. Проте, залишається відкритим питання забезпечення потреб у сучасному обладнанні, впровадженні новітніх технологій у різних сферах. І в цьому дуже важлива міжнародна підтримка. Серед пріоритетів столичної влади – реабілітація постраждалих від війни, розвиток медицини, енергетична та екологічна безпека, цивільний захист населення, освіта, комунальна сфера.

«Зокрема, серед проектів, реалізація яких дуже важлива сьогодні, – створення сучасного центру реабілітації постраждалих від війни на базі столичного медичного закладу та підготовка висококваліфікованих спеціалістів зі спортивної реабілітації поранених військових. А також – створення сучасного реабілітаційного Центру для надання соціальних та реабілітаційних послуг киянам з інвалідністю, дитяче оздоровлення, удосконалення медичної допомоги при трасплантації кісткового мозку, створення лабораторії вирощування шкіри, – зауважив мер Києва. – Також ми дбаємо про безпеку населення, працюємо над модернізацією системи сповіщення. Потребує оновлення і рухомий склад громадського транспорту та комунальної техніки Києва», – наголосив Кличко.

Він підкреслив, що столична влада прагне зробити місто максимально комфортним та безпечним для людей. Всі масштабні спеціалізовані проекти дуже складно реалізувати без підтримки міжнародних партнерів та підприємців.

 

“Я хочу підкреслити: ми не просимо коштів, не говоримо про суми грошей, які нам потрібні. Ми говоримо про конкретну предметну допомогу. – Яку ви спрямуєте, будете контролювати її використання та застосування”, – сказав Віталій Кличко.

 

Презентувавши проекти, мер Києва закликав підписантів «Декларації про взаєморозуміння в підтримці реконструкції та сталого розвитку Києва» долучатися до їх реалізації та сприяти в залученні бізнес-структур європейських країн до підтримки стратегічно важливих для Києва проектів.

 

 

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також