Солдату на Вінниччині призначено 9 років за поранення 4 військових
17:13 26.07.2023
891

У Іллінецькому районному суді Вінницької області 24 липня був винесений вирок солдату, який є членом Збройних Сил України, за його участь у закінченому замаху на умисне вбивство двох або більше осіб, а також за носіння, зберігання та придбання бойових припасів без необхідного законом дозволу.

Згідно з повідомленням Вінницької спеціалізованої прокуратури, суд засудив військовослужбовця до позбавлення волі строком на 9 років за всі ці злочини. Також суд задовольнив 3 цивільні позови, які були подані прокурором в інтересах лікувальних закладів, що забезпечували медичну допомогу постраждалим. Загальна сума компенсації склала понад 85 тисяч гривень.

Згідно з інформацією прокуратури, солдат із одного з військових підрозділів Вінниччини у травні 2022 року, будучи у стані алкогольного сп'яніння, під час словесної сварки та на тлі виниклих неприязних відносин, кинув бойову осколкову наступальну гранату РГД-5 в бік чотирьох своїх співслужбовців. Що спричинило вибух та призвело до травм різного ступеня серйозності у військовослужбовців, але на щастя, не призвело до загибелі жодної особи.

Солдат не визнав своєї вини в скоєних злочинах під час судового засідання.

Варто зазначити, що наразі вирок суду ще не набрав законної сили.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також