На Вінниччині «поновили» ділянку державного кордону
11:08 05.03.2024
299

На Вінниччині завдяки зусиллям прокурорів та суддів було скасовано право комунальної власності на землі державного кордону. На сьогодні рішення «феміди» виконано. 

Нагадаємо, у 2021 році Ямпільською міською радою в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано право комунальної власності на земельну ділянку площею 21 га, з яких 1,43 га захоплює територію державного кордону, що відноситься до земель оборони та не підлягає передачі в комунальну власність.

У зв’язку з цим прокуратура ініціювала скасування державної реєстрації земельної ділянки в Державному земельному кадастрі та права комунальної власності Ямпільської міської ради на неї в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

В пресслужбі прокуратури Вінинцької області зазначають, що нині Вінницька обласна військова адміністрація може надати необхідну для облаштування державного кордону ділянку у постійне користування військовій частині Державної прикордонної служби України.

Повернення ділянки державного кордону, яка «перейшла» до комунальної власності не одиничний випадок.

Загалом упродовж 2023 – 2024 років органами прокуратури Вінниччини на захист інтересів держави щодо незаконного вибуття з державної власності земель прикордонної смуги подано 24 позови стосовно 38 ділянок площею 844 га вартістю 4 млрд грн, з яких вже задоволено 4 позови щодо 7 ділянок площею 137,2 га вартістю 28 млн гривень.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також