У Вінниці іменами Героїв України - льотичків Сергія Пархоменка та Сергія Хомика – назвуть вулиці
11:35 11.07.2023
271

Відтепер ім’я Героя України, льотчика Сергія Пархоменка носитимуть вулиця, провулок та три проїзди у новому 10-му мікрорайоні Вінниці. У його топоніміці також увіковічать пам’ять про повного кавалера Ордену «За мужність», льотчика Сергія Хоміка, на честь якого найменують вулицю та провулок.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

Перед прийняттям такого рішення у профільному департаменті провели обговорення. На засідання запросили рідних загиблих, істориків, культурологов, військових та вінничан – громадських активістів.

Імена Героїв Сергія Пархоменка та Сергія Хоміка присвоюються, зокрема магістральним вулицям та провулкам у новому 10-му мікрорайоні міста, який швидко розвивається, Тут багато молоді, сімей із дітьми. Сподіваємось, що вони з честю нестимуть пам’ять про наших Захисників, - повідомив  директор департаменту архітектури та містобудування Яків Маховський.

Зазначимо, що Сергій Пархоменко родом з Харкова, загинув виконуючи бойове завдання в травні минуого року. Оскільки у регіоні, звідки був родом Сергій, на той час тривали бойові дії, в останню путь Героя провели 18 травня 2022 року у Вінниці.

Сергій Хомик після закінчення Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба служив льотчиком-штурманом вертолітної ланки пошуково-рятувального забезпечення підрозділу транспортної авіації у Вінниці.. Сергій Хомик - кмандир екіпажу МІ-8, який ціною сланого життя врятував своїх побратимів.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також