У Вінниці планують збільшити кількість тролейбусів
21:19 08.07.2023
665

У Вінниці планують  збільшити  тролейбусний парк.  Для цього відновлять місцеве виробництво та куплять один тролейбус іноземного виробництва. Для осучаснення ремонтної бази придбають спеціальну машину контактної мережі.

Про це повідомляє пресслужба ВМР.

Ще 10 енергоощадних низькопідлогових тролейбусів VinLine планують зібрати у Вінниці. А також – придбати ще один тролейбус «Solaris Trollino 12» з відкидним пандусом та спеціальну машину контактної мережі, - йдеться в інформації,

Зазначимо, що тролейбуси VinLine почали збирати у Вінниці ще у 2019 році. За цей час VinLine себе чудово зарекомендував - тролейбуси безшумні, більш комфортні та безпечні для пасажирів, зручні для маломобільних груп населення.

Дуже важливо, що такі тролейбуси енергоощадні. Вони економлять до 40% електроенергії порівняно зі старішим моделями.

Частина цих тролейбусів, а саме – 5 матимуть автономний хід. А, отже, їх можна буде використовувати на приєднаних територіях. Це вигідно й з економічного боку. Адже не потребує додаткових видатків на будівництво контактної мережі.

Також планують придбати ще один тролейбус «Solaris Trollino 12». Наразі по місту курсує 20 таких тролейбусів. Вони також енергоощадні – споживають електроенергії на 30% менше за старі. Мають комфортний салон. А також – низьку підлогу, відкидний пандус, щоб ним було комфортно користуватись як людям, які користуються інвалідним візком, так і мамам з дитячими візочками.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також