У Вінниці презентують виставку фоторобіт «Vinnytsya strong» (фоторепортаж)
17:33 18.11.2022
307

Сьогодні о 17.00, у конференцзалі ресторану «Mont Blanc» презентували виставку фоторобіт відомого українського фотографа Костянтина Ревуцького.

На виставці представлена серія фоторобіт після ракетного обстрілу рідного міста.

14 липня 2022, три ракети влучили в Будинок офіцерів та Будинок побуту "Ювілейний", забравши життя дітей, жінок, чоловіків.

10:10 у місті пролунала повітряна тривога.

10:42 почали зʼявлятися повідомлення про три вибухи. Російські ракети поцілили в будівлю з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також Будинок офіцерів та розташовані неподалік житлові будинки.

Також повідомили, що було атаковано паркувальний майданчик, на якому згоріло близько 40 автомобілів.

Серед загиблих троє дітей (4-річна дівчинка та хлопчики 7 і 8 років). Ще близько 202 людей звернулись за медичною допомогою, з них 117 направлено на амбулаторне лікування, а 80 госпіталізовано з різними ступенями тяжкості (близько 30 - у тяжкому стані).

Однією із трьох загиблих дітей була 4-річна дівчинка Ліза Дмитрієва, яка в момент удару поверталася зі своєю матірю із занять з логопедом. Відомо, що Ліза знімалась у різдвяному ролику Олени Зеленської, а сама сімʼя вирішила переїхати з Києва до Вінниці після обстрілів столиці.

В основу створення фотопроєкту лягли яскраві враження та емоції від пережитого маленької дівчинки Влади та ще декількох людей, а також і фотографа Костянтина Ревуцького, який з товаришем пригадав трагедію на Бостонському марафоні у 2013 році, тому і вирішив дати назву фотопроєктам «Україна strong» і «Вінниця strong».

«Ми сильні - таке гасло цієї виставки. У памʼять про загиблу маленьку Лізу та друга Вову Бороду. Вони не хотіли 6, щоб ми опускали руки, а впевнено йшли до Перемоги, вірили у світле майбутне.» - говорить Костянтин Ревуцький.

Мета проєкту: демонстрація наслідків ракетних ударів по містах України, зокрема Вінниці, а також відчуття та емоції на зруйнованих місцях та нескореність українського народу.

Автор: К. Мельник
Читайте також