У Вінниці розповіли про можливий варіант водопостачання мешканців
15:08 08.08.2023
308

У вінницькій Асоціації органів самоорганізації населення нагадують про російські атаки на інфрастуктуру міст і наголошують на важливості тримати колодязі у місті чистими. Тож напередодні зими розпочали ремонт ще 28 криниць, на ремонт яких подали заявку вінничани.

Про це повідомляють у пресслужбі ВМР.

За словами голови асоціації Наталії Панчук, «якщо агресор виведе з ладу гідравлічні споруди, водопровідні насосні станції тощо, саме криниці загального користування можуть стати справжнім рятівним колом».

 Ми пам’ятаємо про російські удари по об’єктах критичної інфраструктури України минулого року. І така загроза зберігається й цьогоріч. Тож, на такі випадки маємо мати план «Б». Загалом у Вінниці таких 617, більшість з яких – 450 – знаходяться у приватному секторі, – зазначила Наталія Панчук.

Роботи з впорядкування криниць вже розпочались. Підрядна організація базі вже завершила всі зварювальні роботи – металеві конструкції готові до встановлення. Крім того, де необхідно буде замінено лавочки, відра, корби, проведено бетонування відмостків, відремонтовано верхні кільця колодязів, дашки та хатинки.

Також щовесни та восени органи самоорганізації населення разом із департаментом комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради замовляють послугу із хлорування всіх криниць. В результаті такої процедури підтримуються належні безпекові характеристики води.

 

Автор: Паввло Петрушко
Читайте також