11 родин на київщині отримали нові квартири після російської агресії
19:12 18.08.2023
329

11 сімей з Київщини, які втратили своє житло через російську агресію, отримали нові квартири. Ці квартири були придбані Київською Організацією ветеранів АТО (Київська ОВА) у рамках ініціативи "Нова оселя", витративши майже 22,5 мільйони гривень з обласного бюджету. Цю інформацію оприлюднив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

"Сьогодні я вручив ключі від нових жител. Квартири були придбані в містах Бровари, Бориспіль, Фастів та Макарів. В найближчому майбутньому інші сім'ї з Бучанської, Гостомельської, Макарівської та Фастівської громад також зможуть здійснити переїзд", - поділився Кравченко у своєму Facebook.

Серед отримувачів нових квартир - багатодітні родини, сім'ї з дітьми та вагітними жінками, а також родини, в яких чоловіки служать в Збройних Силах України.

Нові квартири мають різну площу - від однієї до чотирьох кімнат. Вартість кожного квадратного метра з ремонтом становить 30 тисяч гривень.

У цьому році Київська ОВА має намір придбати ще 14-16 квартир, додав Кравченко.

Ця ініціатива є другою чергою програми "Нова оселя". Раніше Київська ОВА передала ключі вже 31 сім'ї, які втратили житло через російську агресію.

"Мені дуже приємно бачити посмішки на обличчях тих, хто повертається до відновлених осель або отримує нове житло. Взагалі на Київщині більше 24 тисяч житлових об'єктів постраждали через дії російських окупантів. Наша робота активно спрямована на відновлення як приватних, так і багатоквартирних будинків", - підкреслив Кравченко.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також