Вінницька область у топ-8 України за рівнем цифрової трансформації
17:12 15.01.2024
260

Міністерство цифрової трансформації України підбило підсумки своєї роботи у 2023 році, використовуючи Індекс цифрової трансформації регіонів. Цей індекс був розроблений для оцінки ефективності цифрових ініціатив на місцевому рівні та для визначення ступеня цифрової обізнаності серед населення.

Індекс допомагає виміряти прогрес у цифровій трансформації країни, оцінюючи цифрові послуги, інфраструктуру та процеси цифровізації в регіональних урядових органах та місцевих громадах. Він враховує такі аспекти, як економічні можливості, цифрові навички, якість інфраструктури, державні послуги та цифрове управління на місцевому рівні, з максимальним балом в 1.

Рейтинг оцінювався за різними критеріями, включаючи інституційну спроможність, розвиток інтернету, розвиток центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), впровадження безпаперових технологій, цифрову освіту, презентацію регіону, доступ до базових електронних послуг та специфічну цифрову трансформацію в окремих галузях.

Цього року Вінницька область отримала 0,777 бала, що дозволило їй зайняти восьме місце у загальнонаціональному рейтингу, де середній показник склав 0,632 бала. Найвищі оцінки були у Дніпропетровської (0.908), Львівської (0.891) та Полтавської (0.833) областей, демонструючи їх лідерство у сфері цифрової трансформації.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також