Результати опитування КМІС щодо готовності українців на територіальні поступки
09:00 28.07.2022
259

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування серед українців, щоби дізнатися, скільки з них готові до територіальних поступок у війні з Росією.

Ідентичне опитування вже проводили у травні 2022 року. Зараз питання територіальної цілісності підняли повторно, щоби оцінити, як змінюється думка українців про суверенність їхньої країни.

Для 84% респондентів будь-які територіальні поступки є неприпустимими. Лише 10% опитаних вважають, що для досягнення миру можна відмовитися від деяких територій. У КМІС додають, що настрої українців майже не змінилися у порівнянні з травневим опитуванням.

Проти територіальних поступок виступила абсолютна більшість українців у всіх регіонах країни. На сході України, де тривають інтенсивні бої, 77% опитаних проти поступок, а на півдні – 82%.

КМІС зазначають, що на сході України стало більше людей, які виступають проти поступок – у травні цей показник становив 68%. В інших регіонах істотних змін не відбулося, кажуть соціологи.

«Результати опитування засвідчують, що українці, попри можливе наростання втоми, ускладнення соціально-економічної ситуації, важкі бої і терористичні атаки зберігають згуртованість у тому, що агресору не можна йти на поступки», – підкреслив заступник директора КМІС Антон Грушецький.

Опитування проводили методом випадкової вибірки мобільних телефонних номерів з 6 по 20 липня 2022 року. Загалом опитали понад 2000 людей з усіх областей України, крім тимчасово окупованих територій.

2% громадян України, тобто близько 500 тисяч людей, усе ще добре ставляться до Росії, свідчить травневе опитування КМІС. 92% українців погано ставляться до Росії, решта 6% не визначилися.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також