росія може відновити військовий потенціал за два-чотири роки — Міноборони Естонії
18:04 19.10.2022
253

Росія може відновити військовий потенціал своєї армії, який існував до великої війни проти України, за два-чотири роки. Про це у Вашингтоні заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур, цитує його ВВС.

Під час візиту до Вашингтона міністр оборони Ханно Певкур передбачив довгу війну і закликав Захід підтримувати українців доти, доки вони не здобуть перемогу «вільного світу».

У той час як росія звертається до іранських безпілотників-камікадзе для нападу на Україну, Певкур сказав, що він чув повідомлення про те, що арсенал Москви був настільки виснажений, що вона використовує свої системи ППО С-300 як звичайні ракети, і що російські снаряди вибухають у повітрі, бо вони надто старі.

«Більш менш загальна думка полягає в тому, що росії потрібно від двох до чотирьох років, щоб відновити деякі можливості або навіть ті ж можливості, які вона мала до війни», - сказав він на круглому столі з кореспондентами Держдепартаменту і Пентагону.

Певкур заявив, що Росія все ще має наступальний потенціал, зокрема й для нападу на країни Балтії, які є членами НАТО.

Міністр підкреслив, що західні санкції завдали "відчутної шкоди" виробництву літаків та технічного обслуговування вертольотів у Росії, оскільки позбавили її можливості отримувати ключові компоненти.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також