Розпочинається перевірка воєнкомів в Україні на доброчесність
21:06 28.06.2023
321

Зусилля правоохоронних органів, силовиків, НАЗК та ЗСУ спрямовані на перевірку керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки щодо їх доброчесності та ефективності. Про це повідомив перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк під час національного телемарафону, викликаного президентом Володимиром Зеленським.

Згідно з його заявою, була створена робоча група, яка включає НАЗК, ДБР, СБУ, Національну поліцію та інші силові структури. Ці організації будуть перевіряти різні аспекти, від моніторингу способу життя керівництва ТЦК до виявлення порушень законодавства.

Крім того, ЗСУ також утворили робочу групу, яка буде аналізувати виконання завдань та отримувати інформацію від працівників та аналізувати її.

Перший заступник міністра закликав громадян надавати інформацію про можливі порушення за допомогою спеціального номеру телефону та веб-боту.

Павлюк зазначив, що хоча проведення загальної перевірки є неможливим завданням, вони сподіваються визначити, наскільки керівники ТЦК відповідають вимогам, які до них пред'являються.

Після проведення аналізу та обробки інформації, будуть запропоновані подальші кроки для покращення роботи центрів комплектування, які будуть направлені до керівництва країни.

Це ініціатива, яка стала актуальною після скандалу з начальником Одеського обласного Територіального центру комплектування, проти якого було порушено кримінальну справу через підозру у продажу "білих квитків". Детективи виявили, що родина підозрюваного здійснювала розкішні придбання, що не відповідали їх офіційним доходам.

Національні політики заявили про намір провести перевірки військкоматів по всій країні, а Сухопутні війська зобов'язалися надати всю необхідну підтримку для розслідування цього випадку незаконного збагачення.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також