Розповсюджували кремлівську пропаганду: СБУ ліквідувала ботоферму
16:00 11.11.2022
256

Кіберфахівці Служби безпеки заблокували потужну ботоферму, яка працювала на користь спецслужб країни-агресора. В результаті слідчо-оперативних дій у Києві та Вінницькій області викрито п’ятьох її організаторів, які проводили інформаційні диверсії проти нашої держави.

Про це повідомляє у Telegram Служби безпеки України.

Спеціалізоване обладнання ворожого «осередку» дозволяло щодня реєструвати понад 500 анонімних облікових записів у різних соцмережах, у тому числі заборонених в Україні.

"Саме ці фейкові акаунти використовували для поширення кремлівської пропаганди в інтернет-просторі. Насамперед зловмисники масово розповсюджували дезінформацію про ситуацію на фронті, а також виправдовували збройну агресію рф. Подібні «вкиди» подавали від імені «пересічних» громадян, які нібито проживають в Україні, зокрема у тимчасово окупованих її районах",- йдеться у повідомлені

За даними слідства, ворожу ботоферму організували четверо мешканців Вінниччини, а її технологічне забезпечення здійснював житель Києва.

Встановлено, що вони пропонували «послуги» щодо «розгону» деструктивного контенту з рф.

"При цьому основними клієнтами зловмисників були представники спецслужб країни-агресора, які використовували «ботів» для нав’язування рашистської ідеології та московської брехні про війну в Україні.

Через підставних осіб ворог купував анонімні акаунти та застосовував їх для проведення інформаційно-підривної діяльності",- зазначає пресслужба СБУ

За кожного «бота» ділки отримували плату електронними переказами, які проходили через платіжні системи рф.

У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України триває слідство для з’ясування всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також