Руслан Слободян закликав споживачів повідомляти про неввімкнення електроенергії згідно з графіком
16:33 03.07.2024
276

Якщо споживачі помічають, що за графіком електроенергія має бути ввімкнена, але насправді її немає, вони повинні повідомити про це свого оператора системи розподілу для з'ясування причини. Про це повідомив голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян під час телемарафону в середу.

"Якщо споживач бачить по графіку, що у нього обов'язково має бути світло в ці години, але його немає, треба повідомити свого оператора систем розподілу. Можливо, сталася аварійна ситуація, або не спрацювала автоматика. Оператор системи розподілу має вияснити причину," – зазначив Слободян.

Він додав, що у разі помилкового неввімкнення електроенергії, оператори систем розподілу враховують це при наступних вимкненнях. Тобто, якщо сталася помилка, споживача можуть певний час не турбувати під час наступних "сірих зон," вирівнюючи ситуацію за рахунок інших черг.

Також Слободян пояснив, що застосування двох черг відключень електроенергії означає, що споживач протягом доби може бути без електроенергії приблизно 8 годин, а три черги – близько 12 годин.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також