Санкційний план проти рф виконаний на 30% – Єрмак
12:00 13.05.2022
260

Наразі реалізовано понад 30% Плану дій групи Макфола-Єрмака щодо посилення санкцій проти росії, - про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі.

"Вже реалізовано 33% Плану дій, який був розроблений групою Макфола-Єрмака щодо посилення санкцій проти росії. Наші союзники діють. Зараз дуже важливо посилювати енергетичний та фінансовий тиск на рф, впроваджувати торгові обмеження. Нам потрібні додаткові санкції для швидшої перемоги України", - написав керівник ОП.

Очолюють групу керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), ексрадник президента США з питань національної безпеки посол Майкл Макфол.

У квітні група представила План дій щодо санкцій, який містить рекомендації для міжнародної демократичної спільноти стосовно комплексу подальших економічних заходів, спрямованих на примус російського керівництва до якнайшвидшого припинення війни в Україні та максимальне збільшення ціни агресії для росії.

План зосереджений на 10 ключових напрямах санкційної політики, серед яких визнання росії та білорусі державами – спонсорами тероризму, а збройних сил РФ – терористичною організацією; повна заборона на російський експорт енергоносіїв; розширення санкцій проти фінансового сектору рф та рб; посилення транспортних та страхових санкцій; розширення й посилення торговельних ембарго та персональних санкцій.

10 травня група представила другий напрацьований документ – Дорожню карту енергетичних санкцій.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також