Щороку в Україні стають сиротами близько 10 тисяч дітей
19:30 07.09.2021
257

В Україні впродовж року в середньому сиротіють 10 тисяч дітей.

Як передає Укрінформ, про це сказав генеральний директор Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Міністерства соціальної політики Руслан Колбаса, якого цитує пресслужба відомства.

Зокрема, він поінформував, що в країні майже 69 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із них понад 63,5 тисячі дітей зростають у сімейних формах виховання, близько 4 тисяч – проживають в інтернатах, а ще понад тисяча – навчаються у професійно-технічних навчальних закладах.

“Це не просто цифри – за кожною з них стоїть доля дитини. В середньому за рік в Україні сиротіє 10 тисяч дітей. Тобто кожного року кількість дітей-сиріт зростає, але більшість із них вдається влаштувати у сімейні форми виховання, а не в інтернатні заклади. Адже життя в інтернатах негативно впливає на розвиток дитини”, – сказав Колбаса.

Зазначається також, що на сьогодні майже 93% дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовані до сімейних форм виховання: прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), під опіку, піклування.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів збільшив розмір соціальної стипендії дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа із 1 січня 2021 року.

Раніше Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє дітям-сиротам, яким встановлена інвалідність, проживати в дитячих будинках сімейного типу до 23-річного віку незалежно від того, навчаються вони в закладах освіти чи ні.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також